Bucuresti - Bd Unirii, 24 martie 2024

Masuri de siguranta Legal Half-Marathon 2022

Evenimentul ,,Legal Half-Marathon 2022” este o  competitie de alergare ce se desfasoara pe sosea in centrul Bucurestiului, pe un traseu securizat cu zona START/SOSIRE in fata Tribunalului Bucuresti, B-dul Unirii 37. Cursele copiilor se vor desfasura pe sosea pe trasee din apropierea zonei START/SOSIRE.

Evenimentul are loc  in exclusivitate în aer liber, urmand a se respecta toate masurile de prevenire si combatere a pandemiei de Covid 19, impuse de autoritati.

Siguranța participanților este unul din obiectivele principale ale organizatorului, iar în acest an provocator,  suntem obligati sa implementam un set de măsuri de siguranță suplimentar.

Ca urmare a pandemiei de Covid 19, organizatorul a inclus în cadrul efortului organizatoric și măsuri privind protejarea participantilor, a voluntarilor și  a spectatorilor atât în timpul cursei cât și înainte și după aceasta, conform masurilor impuse de autoritati pentru perioada desfasurarii evenimentului.

Măsurile luate de organizatori in ziua cursei pentru combaterea si prevenirea pandemiei de Covid 19, sunt cu caracter obligatoriu sau facultativ (recomandabil) și se aplica în zona de START/SOSIRE, pe traseu, în punctele de hidratare/alimentare și se referă la participanți (alergatori), voluntari/organizatori și spectatori în perioada imediată ce precede cursa, precursă( ridicarea kiturilor, acces în zona de start),  startul  propriu-zis, cursa  și festivitatea de premiere a câștigatorilor.

Instrumentele utilizate in prevenirea si combaterea pandemiei de Covid-19 sunt:

 1. Asigurarea echipamentului de protecție (mască, mănuși) pentru întreg personalul implicat în organizarea competiției(organizatori si voluntari);
 2. Asigurarea măsurilor de igienizare a mâinilor cu produse biocide avizate/autorizate la intrarea în spațiul destinat evenimentului pentru toți participanții;
 3. Atenționarea în toate spațiile folosite de competitori prin anunțuri scrise/postere informative plasate la loc vizibil privind regulile de igienă a mâinilor și igienă respiratorie, practicarea responsabilității sociale prin distanțarea socială și monitorizarea propriei stări de sănătate;
 4. Distantarea fizică obligatoriu de 1m, recomandabil 2m conform recomandărilor OMS prin :
  • la ridicarea kiturilor de concurs se vor folosi semne pentru distanțare  în situația în care se vor forma cozi si se vor folosi masti de protectie daca kitul se va da in interior(daca vremea va fi neprielnica) in ziua evenimentului;
  • festivitatea de premiere va avea loc in zona START/SOSIRE (cu suprafata disponibila mare)  cu ajutorul sistemului de sonorizare, pastrand distantarea de min. 2 m intre participanti.

5.      Masca de protecție nu este obligatorie pe perioada cursei.

6.      Gelurile și soluțiile antibacteriene vor fi disponibile în cât mai multe puncte atat in zona de ridicare a kit-urilor cat si in zona START/SOSIRE (cortul de bagaje, corturile de schimb echipament participanti, corturile cauzelor caritabile, standurile sponsorilor, punctul de hidratare/alimentare de la Sosire, toalete etc.) si in punctul de alimentare/hidratare de pe traseu.

Masuri impuse in zona de START:

 • Este interzis  accesul persoanelor cu febră >37.3’C, tuse, cefalee, pierderea gustului/mirosului în ziua evenimentului
 • Este interzis accesul participantilor care au avut contact cu o persoana confirmata cu  Covid 19, în ultimele 14 zile
 • Fiecare participant va semna o declarație pe proprie răspundere privind punctele de mai sus.
 • Persoanele din interiorul zonei de START vor păstra distanța minimă legală
 • Zona evenimentului va fi delimitată, accesul publicului va fi restricționat, alergătorii trebuie să se prezinte singuri la zona de START. În cadrul evenimentului numărul de participanți va fi limitat conform reglementărilor legale si a regulamentului.
 • Se interzice eliminarea secrețiilor orofaringiene în zona START si in punctele hidratare/alimentare de pe traseu.
 • Daca masurile impuse de autoritati datorate evolutiei pandemiei cu Covid 19 o vor impune, startul participanților la fiecare cursa se va face in valuri (alergatorii de elita si mai rapizi in primele valuri) in grupuri de maxim 10 alergatori distantati prin locurile inscriptionate de organizatori in zona de START, la intervale de 10-15 secunde.

Masuri impuse in timpul CURSEI:

 • Participanții trebuie să păstreze distanța socială de minimum 2 m între persoane sau cel puțin 7 mp pentru o persoană de fiecare dată când nu sunt folosite echipamente de protecție care limitează posibilitatea răspândirii Covid 19.
 • Participanții trebuie să respecte regulile de igienă (de exemplu, folosirea unei batiste de unică folosință, în caz de tuse sau strănut, evitarea schimbului de echipament sportiv, sticle cu apă și alte articole personale între competitori,evitarea contactului fizic – strângeri de mână) in timpul cursei.
 • In situația depasirii unui alt participant,  aceasta trebuie făcută  pe cât posibil  păstrând distanța de minim 2 m; trebuie evitat alergatul în trena unui alt competitor sau alergatul in grup;
 • Eliminarea secrețiilor orofaringiene este recomandat să se facă la min. 10m de alți participanți, in afara zonei START/SOSIRE și in afara punctelor de hidratare/alimentare. Se recomanda folosirea  batistei de unică folosință. 

Masuri impuse in  punctele de hidratatre/alimentare

 • Toate punctele de hidratatre/alimentare  sunt în aer liber
 • Punctele de hidratatre/alimentare  sunt dotate cu mese care vor fi decontaminate periodic de catre voluntarii alocati in aceste zone
 • Va exista între voluntari un responsabil cu regulile sanitare care va asigura distanțarea participanților, necesarul de solutii de igienizare, curățarea suprafețelor
 • Produsele alimentare NU vor fi în regim autoservire, ci vor fi inmanate de către un voluntar ( cu mănuși)  în funcție de dorința alergatorului
 • Se vor evita aglomerarile in aceste puncte de hidratare/alimentare.

Masuri impuse in zona de SOSIRE:

 • Medaliile de finisher vor fi disponibile pe un suport special curatat si dezinfectat in prealabil de unde alergatorul o va putea lua.
 • In zona de Sosire, participanții trebuie să respecte regulile de igienă  (de exemplu, folosirea unei batiste de unică folosință, în caz de tuse sau strănut, evitarea schimbului de echipament sportiv, sticle cu apă și alte articole personale între competitori,evitarea contactului fizic – strângeri de mână, îmbrățișări) si de distantare sociala.
 • Festivitatea de premiere va avea loc având în vedere un numărul redus de participanți cu respectarea regulilor de distanțare (evitând contactul fizic)